Lajme
Projecti “burime te emigruara” promovon festen e emigrantit ne Lezhe
August 15, 2011

Prjoekti “Burimet te Emigruara” (Mirenjohje dhe trajnim per emigrantet e kthyer ne Shqiperine e Veriut), i realizuar nga Ipsia dhe Caritas Italiana ne bashkepunim me Karitasin Dioqezan te Lezhes, eshte nje projekt i bashkefinancuar nga Ministria e Puneve te jashtme italiane/Kooperacioni per Zhvillim. Projekti do te mbeshtese “Festen e Emigrantit” qe tashme eshte bere tradite dhe qe zhvillohet ne Lezhe me 15 gusht 2011. Iniziativa e promovuar nga Bashkia e Lezhes dhe nga Ministria e Kultures, Rinise dhe Sporteve shqiptare eshte bere tashme tradite prej disa vitesh ne qytet dhe nje rast per te falenderuar emigrantet shqiptare per mbeshtetjen qe u japin familjeve te tyre ne Shqiperi si dhe zhvillimit te te gjithe vendit. Aktiviteti eshte nje rast per promovimin e projektit “Burime te Emigruara”, aktiv qe prej dhjetorit 2009. Ne menyre te vecante, nepermjet nje konference te perbashket per shtyp me Kryetarin e Bashkise Lezhe dhe disa prej perfituesve te projektit ne praline e mediave lokale dhe kombetare do te publikohet konkursi i dyte i projektit qe ka per qellim te mbeshtese emigrantet e kthyer qe duan te hapin apo te forcojne biznese te vogla. Gjithashtu do te paraqiten altivitetet e trajnimit profesional qe jane realizuar gjate vitit, stazhet prane ndermarrjeve te rrethit dhe pjesemarrja e madhe ne projekt e institucioneve lokale dhe kombetare.

Momenti kryesor i festes de Emigrantit do te jete “Maratona e kenges Popullore Shqiptare”, nje gare ku do te marrin pjese grupe folkloristike shqipare nga i gjithe vendi, koncert qe do te behet vendin sugjestionues te quajtur Mauzoleu i Skenderbeut dhe qe do te transmetohet direkt nga TV Klan.

Gjate gjithe aktivitetit do te jete e paraqitur nje tabele me informacione nga projekti “Burime te Emigruara” per ata qe jane te interesuar mbi mundesite qe u ofron projekti emigranteve te kthyer ne veri te Shqiperise. Mbeshtetja e ketij aktiviteti parashikohet nga projekti i promovuar nga Ministria e Puneve te Jashtme, Zyra e Kooperacionit italian per Zhvillim dhe i realizuar nga Ipsia, i cili trajnon dhe orienton emigrantet e kthyer ne zonen e Shkodres dhe te Lezhes mbi tregun e punes dhe mundesite e investimit ne terren. Jane te perfshire organet administrative, autoritete vendore dhe sipermarresit me qellim qe te jene ne gjendje te vleresojne potencialet e paraqitura nga emigrantet. Projekti perfshin ne kete menyre dhe komunitetet e emigranteve shqiptare ne Itali, duke nxjerre ne pah lidhjet mes dy vendeve ne planin historik, kulturor, ekonomik dhe te jetes se perditshme.

Per arritjen e objektivave te veta projekti parashikon aktivitete trajnimi, informimi, aktivitete kerkimore dhe mbeshtetje finaciare.

 


Kthehu te faqja e lajmeve



© 2004 - 2016 Zyra e Bashkepunimit per zhvillim Design & Programing WPP


The challenge was to find enough room in this cheap replica watches uk thin case for the uniquely angled Tourbillon 24 Secondes movement. The watchmakers incorporated a dome into the replica watches sapphire crystal exhibition back to provide the extra volume needed. The manual-wind movement, made in-house by cheap replica watches Greubel Forsey, inclines its tourbillon cage at 25 degrees, unlike most other tourbillons where the cage is completely linear. Most other tourbillons make one revolution in sixty seconds, while the Replica Uhren tourbillon in the Vision does that revolution in 24 seconds.
.