Bursa studimi

Drejtoria ė Pėrgjithshme e Kooperacionit pėr Zhvillim e Ministrisė sė Punėve tė Jashtme favorizon arsimimin nė Itali dhe nė vendet e tyre tė qytetarėve tė Vendeve nė Zhvillim. Kjo arrihet nėpėrmjet dhėnies sė bursave tė studimit dhe kontributeve pėr kurset/programet e organizuara nga Universitete italiane dhe ente tė tjera tė specializuara ku mbizotėron pjesėmarrja publike.
Bursat e studimit janė pėr specializime post-lauream e doktoraturash pėr kėrkime shkencore.
Kurset/programet ndahen nė:
1) kurse afatshkurtra, pėr kuadro drejtues qė punojnė nė sektorin shtetėror dhe privat, funksionarė nė banka dhe ente ekonomike, pėr tė familjarizuar punonjėsit e vendeve nė zhvillim me sistemin e Italisė;
2) kurse afatgjata (nga 6 nė 12 muaj) dhe Master, pėr tė sapodiplomuarit, menaxherėt nė fillim tė karrierės dhe punonjėsit shkencorė.
Temat mė tė privilegjuara janė katėr:
- menaxhimi i burimeve primare (ujėrat, bujqėsia, mjedisi);
- zhvillimi i ndėrmarrjeve tė vogla dhe tė mesme;
- fuqizimi i sistemit shėndetėsor;
- ‘capacity’ dhe ‘institutional building’
Zonat gjeografike prioritare pėrcaktohen ēdo vit nga Drejtoria e Pėrgjithshme e Kooperacionit pėr Zhvillim

Bursa studimi
2012
Master in Public Procurement Management
da: Universitą di Roma "Tor Vergata" Kohezgjatja: 12 muaj Ka skaduar data
2010
Corso di Formazione per Operatori di Sviluppo Sostenibile
da: Istituto Agronomico di BARI - IAM Kohezgjatja: 8 muaj Ka skaduar data
2010
Corsi di Formazione per Operatori delle Sviluppo dell'Agricoltura Sostenibile
da: Istituto Agronomico Mediterraneo di Bari - IAM Kohezgjatja: 8 muaj Ka skaduar data
2010
Master in “Economia e Finanza Internazionale” (MEEFI) ed il Master in “Economia dello Sviluppo e della Cooperazione Internazionale” (MESCI)
da: lUniversitą di Roma “Tor Vergata” Kohezgjatja: 10 muaj Ka skaduar data
2010
Fondo per la Cooperazione e la Conoscenza
da: Universitą degli Studi di Pavia Kohezgjatja: 10 muaj Ka skaduar data
2009
Master Universitario di II Livello in “Architettura per la Salute, Programmazione, progettazione e gestione delle strutture sanitarie ospedaliere e territoriali nei Paesi in Via di Sviluppo
da: Universitą di Roma “La Sapienza” – Facoltą di Architettura – Dipartimento ITACA Kohezgjatja: 10 muaj Ka skaduar data
2009
Master di II Livello in "Politiche Sociali e Direzione Strategica per lo Sviluppo Economico e Sostenibile del Territorio"
da: CESTAS & Universitą di Bologna Kohezgjatja: 10 muaj Ka skaduar data
2009
"47° Corso di Perfezionamento alle Funzioni Tecniche e Direttive Aziendali"
da: Consorzio di Formazione Internazionale Kohezgjatja: 2 muaj Ka skaduar data
2009
Master Euromediterraneo in "International Business e Public Policies"
da: Universitą degli Studi di Catania - CERISDI - Palermo Kohezgjatja: 12 muaj Ka skaduar data
2009
Corso di Alta Formazione in "Organizzazione e Management dei Servizi Socio-Sanitari in Contesti Differenziati
da: CESTAS Kohezgjatja: 6 muaj Ka skaduar data

Viti:

© 2004 - 2016 Zyra e Bashkepunimit per zhvillim Design & Programing WPP